Faalangsttraining voor kinderen.

Deze groepstraining “Schildpad en bever. Een verhaal over geloven in jezelf.”¬†richt zich tot kinderen tussen 9 en 12 jaar die last hebben van faalangst. Uitzonderingen met betrekking tot leeftijd kunnen mogelijks gemaakt worden. Contacteer ons hiervoor.

Het pakket (325 euro) bestaat uit:

  • intakegesprek
  • 8 groepssessies voor de kinderen (90 √† 120 min. afhankelijk van de groepsgrootte)
  • 1 terugkomsessie voor de kinderen
  • 1 oudersessie (180 min.)
  • het cursusmateriaal (werkboekje, creatief materiaal, …)

Schildpad en bever; die beide verschillende vormen van faalangst vertegenwoordigen; vormen centrale figuren binnen deze groepstraining. Het in groep stilstaan bij het thema faalangst kan bij kinderen leiden tot een meer genuanceerde blik op hun eigen moeilijkheden. Het gevoel ‘ik alleen heb dit’ kan doorbroken worden. Vanuit andere lotgenoten kunnen ze tips krijgen; maar tegelijk zullen ze met momenten ook zelf de positie van deskundige innemen en anderen helpen. Binnen de groep bezit ieder waardevolle kennis, niet enkel de therapeut! Vaardigheden kunnen op dergelijke wijze in een veilige omgeving met leeftijdsgenoten ingeoefend worden.

Dit oefenen blijkt ook zeer belangrijk buiten de groepssessies, enkel op die wijze kunnen de nieuw aangeleerde vaardigheden zich ook gaan echt gaan nestelen in de gewoonten van kinderen. Dit maakt ook dat je niet steeds meteen effect gaat zien van een training, soms zullen de effecten zich pas merkbaar maken op langere termijn. Om een zo goed mogelijke transfer te maken van de veilige oefenruimte binnen Psychotherapeutisch centrum LIGADO en het dagdagelijkse leven blijkt de betrokkenheid van ouders belangrijk. Ouders kunnen stimuleren om het aangeleerde toe te passen en mee betrokken zijn bij de thuisopdrachten. Met onze oudercursus willen we samen met de ouders stilstaan bij wat faalangst is en kan betekenen en hoe je hier als ouder mee kan omgaan. Ook wordt stilstaan bij de inhoud van de training. Zo blijf je als ouder mee betrokken in het hele leerproces. Na elke sessie wordt u ook via mail op de hoogte gebracht van de nieuwe thuisopdracht.

We geven nog mee dat vanuit onderzoek de baat van een vroege interventie bij angst gebleken is. Kinderen met een hoog angstniveau, lopen een verhoogd risico om een angstige volwassene te worden!

U kan zich nu reeds inschrijven via onderstaand contactformulier:

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)