Groepstherapie

Soms is groepstherapie efficiënter en meer aangewezen

Groepstherapie

Therapie moet zeker niet altijd in een individueel kader plaatsvinden. Meer nog, soms is groepstherapie efficiënter en meer aangewezen dan individuele therapie.

In een groep vind je vaak (h)erkenning. Je ziet dat jij niet de enige bent die het moeilijk heeft met bepaalde zaken. Bovendien is het zo dat mensen die kampen met hetzelfde probleem je echt het gevoel kunnen geven dat ze je begrijpen omdat ze hetzelfde doormaken als jou.

Groepstherapie sluit mooi aan bij de visie van Psychotherapeutisch centrum LIGADO. Een groep is immers een systeem, het creëert een specifieke context die helpend kan zijn bij het zoeken naar oplossingen voor je problemen.

Al onze groepstrainingen worden gegeven door twee ervaren therapeuten. Tevens werken we, ook binnen onze groepen, steeds vanuit het systeemtheoretisch kader.

De volgende groep zitten momenteel in ons vaste aanbod:


  • Agressieregulatie (zowel voor verplichte kaders als vrijwillig).
  • Als je vragen hebt rond de mogelijkheid voor groepstherapie rond een bepaald thema (assertiviteit, angsten, seksuele problemen, ...). Neem dan zeker contact met ons op. We zijn steeds bereid een aanbod op maat uit te werken.