Relatietherapie

Specifieke therapie met focus op relatieproblemen

Relatietherapie

Relatietherapie is een specifieke vorm van therapie waarbij de focus ligt op klachten en problemen binnen de relatie. In elke relatie komen wel eens ruzies of spanningen voor. Meestal komt het koppel hier alleen of met de hulp van familie of vrienden uit. Wanneer er echter een gevoel ontstaat van elkaar niet meer te begrijpen, wanneer het vertrouwen in elkaar verdwijnt of wanneer de ruzies en de verwijten zich blijven opstapelen, kan het echter aangewezen zijn om professionele hulp van een relatietherapeut in te schakelen.

Binnen LIGADO werken we oa met het wetenschappelijk onderbouwde EFT model. Hierbij wordt in eerste instantie gewerkt aan het milderen en wegnemen van de negatieve en destructieve spiralen waarin koppels met relatieproblemen vaak verzeild raken. Samen met het koppel gaat de relatietherapeut op zoek naar de negatieve patronen die de veilige band tussen de partners verstoord heeft. Vaak spelen communicatieproblemen een belangrijke rol in de relationele crisis. Om die reden wordt in de eerste fase van de therapie ook aandacht besteed aan het hervinden van communicatiemogelijkheden binnen het koppel.

Vervolgens wordt in een tweede fase, vanuit stabiliteit, binnen de relatietherapie ingezet op het zoeken naar nieuwe (emotionele) verbinding en veiligheid tussen het koppel.